Početna » Preporučujemo - Iz muškog ugla » PRP terapija opadanja kose

PRP terapija opadanja kose

PROBLEM: Opadanje kose
REŠENJE: PRP terapija opadanja kose

Svi svakodnevno gubimo kosu. Kod većine ljudi dnevno opadne 50-100 dlaka dnevno, što je normalno i ne primeti se jer na glavi imamo preko 100.000 vlasi. Problem se javlja kada dođe do značajnijeg gubitka kose, što je uvek stresno iskustvo, često praćeno dramatičnim padom samopouzdanja, nezadovoljstvom sopstvenim izgledom, pa čak i znakovima depresije.

Uzroci gubitka kose mogu biti starenje, hormonalne promene, određena medicinska stanja i uzimanje lekova. U praksi je najčešća androgena alopecija, tj. proređivanje kose pod uticajem muških hormona. Ova pojava je genetski predisponirana, i značajno se češće javlja kod muškaraca (muški obrazac gubitka kose) nego kod žena (ženski obrazac gubitka kose). Razvija se postepeno s godinama, pod uticajem hormonskih promena. U slučaju androgene alopecije, kod muškaraca se rubna linija kose postepeno povlači ili se na temenu povećava zona bez kose.

Šta se savetuje? Ukoliko intenzivno opadanje kose traje tri i više meseci, obavezno je javiti se dermatologu kako bi se ustanovio uzrok gubitka kose. Danas postoje različiti načini da se gubitak kose tretira, a posebno je efikasna terapija plazmom bogatom trombocitima (PRP – platelet rich plasma), jedinstven metod koji koristi potencijale sopstvenog organizma u cilju regeneracije tkiva. Naime u pitanju je tretiranje folikula dlake centrifugatom sopstvene krvi, bogatim trombocitima i faktorima rasta, koji stimulišu reakciju matičnih ćelija te obnavalju tkiva.

Sve detalje o ovom tretmanu saznajte ovde >>>.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Lasersko uklanjanje keratoza

Lasersko uklanjanje keratoza

Šta su saboreične keratoze? Kako da ih prepoznate? Koliko tretmana laserom je potrebno za njihovo uklanjanje?

Depilacija

Depilacija

Koji su najčešći razlozi za lasersku epilaciju? Kako izgleda tretman?

Hemijski piling

Hemijski piling

Na koji način možemo pospešiti regeneraciju kože? Koje sve vrste pilinga postoje? U tretmanima kojih stanja se svaka od njih upotrebljava?

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com