Početna » Estetika intime » PRP tretman vagine

PRP tretman vagine

Šta podrazumeva PRP tretman vagine?

PRP  je metoda ubrizgavanja sopstvene plazme obogaćene trombocitima u predeo intimne regije. Trombociti sadrže brojne faktore rasta i bioaktivne proteine koji utiču na regeneraciju tkiva.

Prilikom ubrizgavanja trombocitni faktori rasta pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje i poboljšanje oštećene kože, te usporavaju i poništavaju znakove starenja.

Ko je kandidat za PRP vagine?

Tretman je namenjen  pacijentkinjama  sa problemom suvoće vagine i/ili spoljnjih genitalija, ženama sa problemom “široke vagine”, nevoljnog oticanja urina i spuštenog prednjeg zida vagine, te bolnih odnosa.

Koje sve regije mogu da se tretiraju PRP u ginekologiji?

Velike i male usne, ulaz u vaginu, zidovi vagine, međica i predeo oko uretre.

Kako se izvodi PRP vagine?

Pacijentkinji se uzme 4ml sopstvene venske krvi i dobijena krv se centrifugira, izdvaja se plazma koja je obogaćena trombocitima. Dobijeni serum se potom aplikuje u odabrane intimne regije. Ukoliko se želi produženi efekat postoje  sistemi sa dodatkom hijaluronske kiseline – njima se može dobiti dodatni volumen i povećati efekat kako osećaja suženja i elastičnosti vagine, tako i uživanja u intimnom odnosu.

Koliko dugo traje intervencija?

Intervencija  traje oko 30-40 minuta – ovaj vremenski period obuhvata – aplikaciju anestetičke kreme, vađenje i centrifugiranje krvi, te nanošenje u odabrane predele intimne regije. Nije bolna i posle intervencije nema perioda oporavka.

Koliko je tretmana potrebno?

Tretman se radi tri puta, u u razmaku od 2-3 meseca. Još bolji efekat se može postići kombinovanjem sa laserskim tretmanima čiji  se broj i način određuje nakon praćenja rezultata i individualan je za svakog pacijenta, u zavisnosti od početnog stanja i odgovora organizma.

Da li je nakon tretmana potrebno sprovoditi poseban režim nege?

Nakon intervencije preporučuje se dve nedelje uzdržavanja od seksualnih odnosa i teže fizičke aktivnosti.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Savetuju se Kegelove vežbe, a tretmani se mogu ponavljati prema potrebi, kada se oseti popuštanje efekata. Svakako se savetuje ponavljanje na 18 do 24 meseca, a može i ranije, prema potrebi.

[yuzo_related]

ZAKAŽITE PREGLED

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com