Rozacea i pozadinsko crvenilo – laserska terapija

Šta je laserska terapija rozacee i pozadinskog crvenila?

Rozacea je stanje kože koje karakteriše crvenilo, najčešće u središnjem delu lica, prošireni krvni sudovi, nekad male ciste koje podsećaju na akne, nekad suvoća očiju i osetljivost tog dela kože. Za lasersku terapiju kože sa rozacem koristi se laser Nd:Yag koji deluje tako da se umanje crveni odsjaj, svrab, pečenje i suvoća kože koji prate rozaceu.

Kome se preporučuje ova terapija i koje regije se tretraju?

Pacijentima koji imaju pozadinsko crvenilo i/ili rozaceu. Ove promene se najčešće javljaju oko nosa, na obrazima, kao i oko usana, ali se mogu tretirati sve regije lica na kojima se nalaze promene.

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Laserom se prelazi deo lica na kome je vidljivo pozadinsko crvenilo i deluje se na sve delove lica na kojima je to potrebno. Tokom intervencije pacijent može osetiti toplotu i peckanje, ali vrlo slabo. Trajanje tretmana je između 20 i 30 minuta. Nekoliko dana nakon intervencije na koži tretiranog područja biće prisutno crvenilo.

Koliko tretmana je neophodno?

Treba biti uporan – obično između pet i sedam, a rezultati se najčešće vide posle pete terapije. Tretmani se mogu ponoviti ukoliko se tegobe ponovo jave.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Nakon intervencije, lekar će preporučiti kremu kojom ćete mazati tretirani predeo. Obavezna je zaštita od sunčevih zraka upotrebom kreme sa visokim zaštitnim faktorom SPF 50+.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Postignuti rezultati održavaju se redovnom negom i ponavljanjem laserski tretmana.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Laserski piling

Laserski piling

Kako deluje laserski piling? Koji su efekti? Da li je bolan? Koliko dugo traje crvenilo? Da li ima ljuštenja? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com