Spuštanje bešike

M.N. – 64 godine

Šta je bio vaš problem?

Imala sam tri porođaja i, mada moja deca nisu bila jako krupna – svako do 3,5 kg, od svoje 50. godine imam osećaj kao da me nešto “vuče” nadole, posebno kada duže vreme stojim ili hodam. Lekarka mi je više puta pomenula da mi je bešika spuštena. Radial sam Kegelove vežbe misleći da će se stanje popraviti, sve dok jednom tokom tuširanja nisam napipala nešto i odmah sutradan otišla kod svoje doktorke. Konstatovala je da imam spad prednjeg zida vagine – cistokelu, i saopštila mi je da će, ukoliko se ona bude pogoršavala, operacija biti neophodna. Počela sam da se raspitujem u nadi da ću pronaći efikasno rešenje za svoj problem. Tako sam saznala za lasersku terapiju. U međuvremenu, stanje mi se pogoršalo osećala sam “lopticu” čak i dok hodam.

Kako ste se osećali tokom tretmana?

Imala sam pet tretmana. Prvi je bio malo neprijatan tokom njega javio se osećaj “pečenja”, a nakon intervencije pojačan secret, kao i posle drugog tretmana, ali me on već nije boleo samo malo na izlasku. Tokom trećeg i svakog narednog tretmana nije mi bilo čak ni neprijatno. Svaka pojedinačna intervencija nije predugo trajala – oko 45 min, ali se celokupan proces odužio – prošlo je pet meseci. No, vredelo je jako sam zadovoljna ishodom.

Kakav je rezultat – kakvi su vaši utisci?

Ne osećam više onu lopticu ni kada hodam ni kada se umorim. Nastavila sam da radim Kegelove vežbe kako bih pospešila efekat. Gledala sam u ogledalu da li se nešto vidi – apsolutno više ništa!

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com