Suvoća vagine nakon operacije

K.J. – 42 godine

Šta je bio vaš problem?

Imala sam karcinom dojke, morali su da mi je odstrane. Kao preventivna mera, odstranjeni su mi i jajnici jer mi je karcinom bio takav da je to bilo neophodno, tako da sam sa 39 godina ušla u menopauzu. Osim što sam bila preplašena šta će se dalje dešavati, sa tako malo godina morala sam da se suočim i sa svim problemima koje menopauza donosi, uključujući vrlo izraženu suvoću vagine. Nisam uopšte imala odnose. Muž se nije žalio, ali ja sam se osećala loše. Nisam smela da pijem hormonsku terapiju, zbog tumora dojke, pa mi je jedini izlaz bio laserski tretman.

Kako ste se osećali tokom intervencije?

Prvi put je bilo prilično bolno – bila sam jako suva, peklo me je i samo uvođenje spekuluma. Iako je bio stakleni i samo je kliznuo, to me je peklo čak i više od lasera. Prilikom prvog tretmana laser je bio i podnošljiv, mada je na kraju i to dosta peklo. Drugi i treći put bili su mnogo lakši, treći čak bez ikakve nuspojave. Ponavljala sam tretman tri puta, svake tri nedelje.

Kakav je rezltat – kakvi su vaši utisci?

Neposredno nakon prve intervencije imala sam osećaj pečenja, koji je skoro odmah nestao. Pojavio se i sekret, što me je veoma obradovalo, budući da sam do tada bila potpuno suva. Kako je vreme odmicalo i dejstvo lasera jačalo, objasnili su mi da se kolagen regeneriše i sluzokoža podmlađuje. Osećala sam se sve bolje, ali nisam se usuđivala da imam odnos. To se desilo uoči treće intrevencije, kada sam na neki način bila primorana – doktorka me je zamolila da joj kažem kakav je napredak. Bila sam veoma srećna – malo je bilo teže na početku, ali zato što sam se plašila, ne zbog toga što je zaista bilo bolno. Na kraju je odnos bio odličan, bez bola i problema. I muž i ja bili smo veoma srećni! Polako mi se vratilo samopouzdanje. Preporučila bih ovaj tretman svakoj ženi koja je imala tu nesreću da su joj odstranjeni jajnici, iz bilo kog razloga, kao i onima koje su u menopauzi. Nema potrebe da patimo!

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com