Terapija celulita

Šta je terapija celulita?

Celulit predstavlja hipertrofiju masnih ćelija u kombinaciji sa usporenom venskom i limfnom cirkulacijom, što dovodi do zadržavanja tečnosti u međućelijskom prostoru. Ovaj problem muči 90% ženske populacije. Postoji više tipova celulita, a različito je i lokalizovan – najčešće se sreće na butinama i zadnjici, ali i na trbuhu i nadlakticama.

Osnovni uzročnici celulita su neadekvatna ishrana i loše životne navike – masna, začinjena hrana,ili ishrana bogata ugljenim hidratima, udružena sa dugim sedenjem i odsutvom fizičke aktivnosti. Jedino trajno rešenje jeste korigovanje navika – promena režima ishrane, povećanje unosa vode, više kretanja, redovni treninzi… I masaže, ciljane mezoterapije, kao i injekciona aplikacija različitih rastvora u zone sa celulitom mogu pomoći u saniranju ovog problema.

Velike mogućnosti pruža i kombinacija injekcionih rastvora sa kriolipolizom – rastvaranje celulita uz uklanjanje masnih naslaga.

Jedan od najsavremenijih metoda jeste aplikacija Alydia rastvora, prvog injekcionog rastvora posebno namenjenog za tretman površinskog celulita, injekciona solucija za specifičnu medicinsku upotrebu intradermalnom terapijom promena vezanih za nastanak i evoluciju celulita.

Kome se preporučuje terapija celulita?

Svima onima koji se bore sa celulitom, a ne postižu željeni efekat.

Koje se sve regije pomoću nje mogu tretirati?

Sve one na kojima je prisutan tvrdokorni celulit – od nadlaktica, trbuha, preko butina, zadnjice…

Kako se izvodi tretman i koliko dugo traje?

Tretman se, prema posebno razvijenim protokolima, izvodi jednom nedeljno. Pomoću mikroiglica, u zone zahvaćene celulitom aplikuje se  Alydia rastvor. Sama procedura je bezbolna, a može se kombinovati sa kriolipolizom, te tako ubrzati i pospešiti efekat.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj tretmana zavisi od vrste i tipa celulita. Određuje se nakon pregleda, te započete terapije, kada se vidi kako telo reaguje na tretman.

Da li je nakon tretmana potrebna posebna nega?

Najvažnija je korekcija ishrane, povećanje fizičke aktivnosti i konzumiranje što više vode.

Kako se održavaju postignuti rezultati?

Pridržavanjem postulate zdrave ishrane, unošenjem dovoljne količine vode, redovnom fizičkom aktivnošću. Dodatno se može raditi kriolipoliza – radi daljeg razgradnje masti, ili lasersko topljenje lokalizovanih masnih naslaga – TightSculptling.

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Fileri

Fileri

Kome su namenjeni fileri? Kako izgleda tretman? Koje su kontraindikacije? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331
063 691 189
021 300 76 59

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 21:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com