Tretmani za proleće i leto

Toplo je, stalno smo izloženi sunčevim zracima, te se tokom leta izbegavaju tretmani bazirani na uklanjanju površinskih slojeva kože – laserski piling, tretmani kiselinama… Ipak, mnogo je i onih koje možemo raditi ikad je sunčano.

Tretmani za lice

4D Fotona laser – Rezultat Fotona 4D tretmana je sjajan – zategnuta koža, smanjenje vidljivosti bora, osvežen izgled, ujednačen ten, uklanjanje manjih nepravilnosti kože, uz podizanje kontura donjeg dela lica. Koža se reepitelizuje, postaje elastičnija i mekša na dodir, a poboljšava se i celokupna hidriranost. Ovaj tretman namenjen je zrelijoj koži. Radi se dva do tri puta godišnje, shodno željenom izgledu i stanju kože, a vrlo je efikasan i u starijim životnim dobima.

PRP – platelet rich plasma – terapija plazmom bogatom trombocitima koristi sopstvene potencijale organizma u cilju regeneracije tkiva. Deluje duboko u koži, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije. Centrifugatom sopstvene krvi, bogatim trombocitima i faktorima rasta, stimuliše se reakcija matičnih ćelija i podstiče stvaranje novog kolagena, elastina i krvnih sudova. PRP terapijom usporava se proces starenja, ćelije se podmlađuju i hrane, smanjuje se vidljivost bora, ožiljaka i hiperpigmentacija, vraća se sjaj i tonus opuštenoj i suvoj koži.

Kombinacija laser + PRP – tretmanom laserom deluje  se na površni sloj kože i radi se laserski piling, tokom kojeg se na koži prave mikrokanali. PRP tretmanom se, po završenom laserskom tretmanu, u tako pripremljenu kožu ubacuje mnogo više hranljivih materija nego onih izolovanih PRP tretmanom. Na taj način, značajno se smanjuje period oporavka nakon lasera, a povećava se efekat prirodnog rasta kolagena i zatezanja kože. Najčešće se kombinuju jedan tretman laserom i dva PRP tretmana. No, sve zavisi od stanja i potreba kože.

Biorevitalizacija je idealna ravnoteža između klasičnog mezoterapijskog tretmana i onog hijaluronskim filerima. Za razliku od klasične mezoterapije, ovi kokteli sadrže mnogo veće koncentracije neukrštene hijaluronske kiseline, osnove borbe protiv starenja. Dok biorevitazacija više deluje na kvalitet kože, poboljšava njenu elastičnost, aktivira fibroblaste i podstiče stvaranje kolagena, hijaluronski fileri zaduženi su za povećanje volumena i remodeliranje samih struktura lica.

Mezoterapija je minimalno invazivna intervencija za regeneraciju kože. U medicini se koristi već više od pola veka, a u početku primenjivanaje u terapiji bola. Pomoću tankih iglica, u gornje slojeve kože aplikuju se različiti aktivni sastojci – mezokokteli bogati hijaluronskom kiselinom, vitaminima, mineralima i antioksidansima, koji podstiču ćelije na produkciju kolagena, elastina i štite ih od oštećenja slobodnim radikalima.

Hijaluronski fileri – Zahvaljujući različitim gustinama filera, na potpuno prirodan način, mogu se korigovati nedostaci na različitim delovima lica – nekima možemo vratiti izgubljeni volumen (jagodice, donja trećina lica), na drugima korigovati oblik i veličinu (npr. usana), podići ugao usta, izbrisati linije iznad njih (pušačke bore), popuniti nazolabijalne bore.

Uklanjanje bora botulinom (Botoks) –  Botulinum A je toksin koji privremeno blokira mišiće, čime se gubi mogućnost prekomerne mimike, te koža iznad tih mišića postaje zategnuta.

Laserska terapija rozacee i pozadinskog crvenila – tokom ovog tretmana laserom se deluje na pozadinsko crvenilo i/ili rozaceu koje se najčešće javlja oko nosa i na obrazima, kao i oko usana.

Velift je intervencija tokom koje se mikrostrujama deluje na mišiće lica, koji se tokom tretmana zatežu i opuštaju – na regijama lica koje su opuštene (linija vilice, predeo oko slepoočnica) tonus mišića se povećava, a tamo gde postoji preterana kontrakcija koju prave bore (mišići između obrva) – mišići se opuštaju. Istovremeno se poboljšava cirkulacija i limfna drenaža, čime se bolje ishranjuje koža, snabdeva većom količinom kiseonika i poboljšava izgled tkiva. Efekat – podizanje tonusa mišića celog lica i redefinisanje kontura na maksimalno prirodan način – vežbom.

Tretmani za telo

Kriolipoliza i TightSculpting – oba tretmana koriste se za uklanjanje lokalizovanih nakupina masnog tkiva – kriolipoliza hladnoćom, a TightSculpting toplotom (laserom).

Kombinacija mezoterapije i kriolipolize – Kriolipolizom se, pomoću specijalizovanog aparata i preko posebne sonde, deluje na masne ćelije tako što se snižava temperature. Masne ćelije, koje su osetljivije na hladnoću od ostatka tkiva, kristalizuju se, nakon čega dolazi do razgradnje tkiva i njihove eliminacije putem metabolizma. Nakon razgradnje masti kriolipolizom, ubacivanjem mezoterapijskog koktela, ubrzava se eliminacija masti i razgradnja celululita, te poboljšava tonus i izgled kože. Nakon tretmana i kriolipolizom i mezoterapijom, tretirana regija postaje mekša i dolazi do njenog reoblikovanja – kako u obimu, tako i u samom izgledu kože.

Terapija celulita –  jedna od najsavremenijih metoda je aplikacija specijalnih rastvora, posebno namenjenih za tretman površinskog celulita injekcionim putem. To su injekcione solucije za specifičnu medicinsku upotrebu intradermalnom terapijom promena vezanih za nastanak i evoluciju celulita.

Naravno, pre nego što izađete na sunce, ne zaboravite da zaštitite kožu kremom s visokim faktorom, laganom odećom dužih rukava, a lice šeširom. Divno je uživati u sunčevim zracima, ali pametno!

ZAKAŽITE PREGLED

Laserski tretman Fotona 4D

Šta je laserski tretman 4D? Koji su efekti? Koji se laseri koriste? Koliko traje oporavak? Pogledajte video…

Lifting osam tačaka

Kako se radi lifting osam tačaka? Šta se koristi? Gde se stavljaju fileri? Kako deluje u kombinaciji sa botoksom? Pogledajte video…

Cellular Matrix

Šta je tretman Cellular Matrixom? Kome se preporučuje? Koje se regije mogu tretirati?

Botoks i uklanjanje bora

Šta je botoks (botulinum A)? Koje su vrste? Kada početi sa botoksom? Ima li kontraindikacija? Pogledajte video…

Disclaimer – Svako stanje može imati različite kliničke manifestacije i kliničku sliku, te je za postavljanje definitivne dijagnoze, kao i planiranje potrebnih ispitivanja i terapije potrebno obratiti se lekaru.

! Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara. Ako se planira primena informacije dobijene na našem sajtu, prethodno je potrebno savetovati se sa lekarom. Mada se ulaže trud da se informacije na sajtu redovno ažuriraju, ne garantujemo za njegovu tačnost, sveobuhvatnost i ažuriranost.

Pošaljite nam vašu email adresu da prvi saznate sve o aktuelnim ponudama, akcijama i novostima!

KONTAKT

Pozovite

021 551 331

Čekamo vas

Svetosavska 7. 21000 Novi Sad

Od ponedeljka do petka 08:00h – 20:00h
I subotom 8:00h – 13:00h

Pišite nam

info@poliklinikanovakov.com